Referat: Genevad/Veinge IF - BK Walldia

STARK INSATS AV WALLDIA I VEINGE

Genevad/Veinge IF- BK Walldia 210609

Seger för Walldia B i måndags kväll mot just Genevad/Veinge,
skulle det vitklädda hemmalaget få revansch denna varma kväll vid den idylliska Vessingesjön?

Spelarstatusen i Walldia är för dagen- de flesta fit for fight, men skadelistan har varit otroligt lång denna vår. Om det beror på enbart träningar och inga matcher kan man fråga sig eller enbart slumpen?

Walldias trupp för dagen enligt följande:

Tränarduon Fredde och Hannes hade bestämt sig för att prova med att gå tillbaka till traditionella 4-4-2
Med följande manskap:

-Dino
- Robban, Manne, Tanne, Zett
-Macke, Noak, Ibbe, Bujar
- Hannes, Kenan

Avb. Kalle, Lucas, Nderim, Simon, Sakhi

Domaren för dagen: Egzon Bajramaj blåser igång matchen inför en ganska talrik publik.

Matchuret han knappt starta innan Hannes Persson från nära håll testade hållbarheten på ribban i det västra målet, tror inte den slutat darra ännu.

Gästerna inleder med självförtroende och dominerar spelet inledningsvis.

Hemmalaget är några minuter senare på väg att komma i ett friläge från mittplan men Tanne reder ut det som vanligt med en glidtackling med ”seriens längsta tå”.

Första kvarten domineras av gästerna med spel mest på hemmalagets planhalva.
En stund senare tvingas Robban lämna efter skada, Lucas ersätter.

Som en följd av Walldias dominans tar man också ledningen efter att Noak hittar Hannes i vänsterposition och Persson slår till direkt med att placera bollen i gaveln bakom hemmakeepern Omar Momandi, 0-1 tid 31min.

Men glädjen för Walldia varar inte länge innan hemmalaget kvitterar. Lite kalabalik i Walldiaförsvaret där man ropar på offside men får inget gehör från domaren.

Det är Erik Baumgarten Kinsch som chippar in kvitteringen efter 37 min.

Lite jämnare spelfördelning sista minuterna innan pausvilan
Som sker i skuggan utomhus.

Matchen står lite och väger, hemmalaget har jobbat sig till en del möjligheter i slutet av första halvlek som Walldia i stort dominerat, nu var frågan vem som skulle ta tag i ”tyglarna” i andra halvlek.

Det blir en händelserik andra halvlek där Hannes och Kenan ligger bakom det mesta.
Det blir Walldia som greppar tyglarna efter pausvilan.

Kenan tar på sig en stor roll i andra halvlek och visar det direkt när han spelar fram Hannes efter 49 min så Hannes med ett direktskott placerar in bollen bakom Momandi. 1-2 (49 min).

Första halvlek var det ganska stor dominans från Walldia men andra halvlek blir jämnare spelmässigt och.
Walldia är effektivare när möjligheterna dyker upp.

Ett uppspel på vänsterkanten där Bujartar emot bollen och spelar fram Hannes som enkelt kan smeka in 3-1 och sitt tredje mål för dagen, tid (62 min.)

Hemmalaget ger sig inte utan skapar en hel del där man är beredd på en reducering men nu får Dino verkligen visa sig på styva linan då och då,

en del helt galna räddningar och ibland får han hjälp av sina försvarare,
både Kalle och Noak räddar på mållinjen.

Det händer mycket sista kvarten

Men som skrivet är Wallldia effektivare

och mitt i en viss hemmapress ökar Walldia på sin ledning genom att Kenan och MackeP kontrar och MackeP enkelt kan öka på ledningen till 1-4, tid 70 min.

71 min Simon in Manne ut

72 min Jätteparad av Dino

73 min Kenan precis utanför

75 min Dino ny räddning Noak räddar returen.

Walldia rider ut stormen men får Simon utvisad i slutminuterna efter två gula kort av okänd anledning.

Lite onödigt är den fula stämplingen på Macke P i sista minuten, kanske ett utlopp av frustration men det är inget som hör hemma på en fotbollsplan.

Walldia vinner klart just för sin effektivitet.

Bra insats av alla överlag när man vinner 4-1.
Allra bästa Walldianer för dagen - Hannes så klart , Bolmgren och Manne som redde ut det mesta bakåt.

Sammanfattning:

Genevad/Veinge - BKW

31 min 0-1 Hannes (Noak)
37 min 1-1 Erik Baumgarten Kinsch
49 min 1-2 Hannes (Kenan)
62 min 1-3 Hannes (Bujar)
70 min 1-4 Macke P (Kenan)